2021. jan 11.

GYŐZD LE ÖNMAGAD

írta: Dhira.therapy
GYŐZD LE ÖNMAGAD

Ilyenkor év elején mindig szeretek összegzést tartani az elmúlt évről – erre az év végi hajrában nem jut megfelelő minőségben idő, illetve úgy gondolom akkor a fókusz is máshova helyeződik – nemcsak a gondolataim, elképzeléseim között szeretek rendet tenni, hanem testi szinten is igyekszem ráhangolódni az új esztendőre.

A héten újhold is lesz, melynek energiája támogatja a kezdéseket, hogy észrevegyük és megtudjuk, hogy számunkra és a szívünk számára mi a legjobb. Elindult tehát a lezárások és befejezés szakasza, elkezdődik az „újjászületés.”

Újhold idején, könnyebb az új dolgok felé lépni, és ezáltal előmozdítani a gyorsabb pozitív változások megjelenését. A megújuláshoz persze először a régi rossz mintákat, visszahúzó energiákat kell elengedni, utána pedig a vágyott dolgokat „beengedni” az életedbe.

Amikor a múlt homályos emlékei kitisztulnak, akkor az addigi akadályok eltűnhetnek, az út kisimul előttünk. De csak az emlékezés kapuit kitárva történik a megértés, ugyanakkor a tudás is az emlékezés, megértés által érkezik és érik meg. Mindeközben a kinti világban is lépésről-lépésre, fokról-fokra növekszik a fény, neked sem kell most rohanni!

Érdemes ilyenkor meditálni a céljainkról, vágyainkról, álmainkról. Az újhold környéki pár napban végzett teremtő meditáció a leghatékonyabb, mivel energiája támogatja, erősíti legjobban az új dolgok, célok létrejöttét, megvalósulását.

Ez az időszak kiváló a tisztítókúrákhoz is, így nemcsak lelkileg, hanem testileg is rengeteg negatív energiától tudjuk felszabadítani magunkat. Érdemes elkezdeni megmozgatni testünk, bármilyen mozgásformával - én személy szerint a yogát javaslom - mellyel a lelkünk is megmozdul és magasabb tudatosodási szintre emel.

Szeretek ilyenkor gyógyteákat inni, hogy átmossam belülről is a szervezetem. Kifejezetten ajánlom a csalán, zsálya, zsurló triumvirátust és az útifűmaghéjat a belek tisztítására. A teák gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. Forrázathoz a növények lágyabb részeit: levelét, virágát használjuk.

Csalán - Felsorolni is sok számos gyógyhatását. Az egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti. Sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

Zsálya – Légúti betegségekre és a húgyutak fertőtlenítésére és vértisztításra is használhatjuk. Erősíti az egész testet. Táplálja a májműködést és segíti az emésztést.

Zsurló – Elsősorban veseműködés javítására szolgál, vízhajtó hatású. Vesekövet, vesehomokot lehet vele elhajtani, mindenféle húgyúti fertőzést megszüntetni. Általános tisztítója a szervezetnek, segít a lerakódott zsírok oldásában, ezért fogyasztó hatása is van.  

tea.jpg

Útifűmaghéj – igazi bélradír! Kíméletes tisztító hatása révén mivel a bélbolyhok megtisztulnak, a bélflórád összetétele is kedvező irányba változik. A jótékony bélbaktériumok szaporodása megnövekszik, ezáltal az immunrendszered megerősödik, a betegségeknek jobban ellenállsz.

Gyógynövénytől függően a forrázatot használhatjuk önmagában vagy terápia részeként. A gyógynövényeket alkalmazó holisztikus gyógymódok segítenek megnyugodni vagy felélénkülni. Az egészséges, tápanyagokban gazdag étrend is alapvető a tiszta elme és a megküzdőképesség szempontjából, ha vigyázunk mentális egészségünkre, az pozitívan hat emberi kapcsolatainkra, teljesítőképességünkre és stresszkezelésünkre, valamint könnyebben küzdjük le az elénk gördülő akadályokat, feladatokat is.

Nem tarthatsz mindent kontroll alatt, de jelentős részben a Te felelőséged és döntésed, hogyan is élsz. Kis lépésekkel is sokat tehetsz magadért. Kezd kicsiben… és ha kitartó vagy, hamar jönnek a nagy eredmények. Találj rá egy okot és csináld!

Szólj hozzá

coaching rezgés gyógynövények