2021. jan 21.

A HANGTÁLAK REZGÉSE

írta: Dhira.therapy
A HANGTÁLAK REZGÉSE

Imádom a hangtálaim! Rezgésük hatást gyakorol egész szervezetünkre; kihasználva, hogy testünk mintegy háromnegyede víz. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések behangolják szervezetünket, így állítva helyre energetikai rendszerünket és ezáltal kellemes, ellazult, relaxált állapotba kerülünk, mely állapot jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.

A hang a legtöbb ember köztudatában nem más, mint a fülünkön keresztül hozzánk eljutott információ. Igazából azonban jóval több, a hang egy hullám, egy energia, amely nemcsak egy érzékszervünkre hat, hanem valamennyi sejtünkre.

A Tibeti hangtálak készítése során hét különböző fémet használnak. Általános meggyőződés, hogy a hét fém a tradíció kialakulása idején ismert hét bolygót szimbolizálja, ezzel bevonzva a hét bolygó asztrológiai erejét a tál használata során.
126520994_196187895400684_5782185852479489496_o.jpgA nemesfémeket összekapcsolhatjuk a bolygókkal és bizonyos mentális, szellemi fogalmakkal.

  • arany: az életenergia, a tudat jelképe, bolygója a Nap. Naprendszerünkben minden és mindenki tőle kapja a fényét fizikailag és szellemi értelemben is. Örömtelivé lesz tőle az élet.
  • ezüst: jelképezi az időt, az előrehaladást, bolygója a Hold. Befolyásolja a lelki energiákat, a természeti és emberi ciklusokat.
  • higany: a szellem és test kapcsolatának jelképe, bolygója a Merkúr, kommunikáció, tudás, gondolkodás – szellemiség. Kommunikációjával összehoz, összekapcsol (isten-ember, élet-halál, stb).
  • ón: univerzális tudás. bolygója a Jupiter. Befolyásolja a misztikus kapcsolatokat, kozmikus látást.
  • ólom: az anyag, a matéria jelképe, bolygója a Szaturnusz, az összehúzódásra hat.
  • réz: a személyes szeretet, az egyéni vonzerő, bolygója a Vénusz, hatására az élőlények vonzzák a másik nemet.
  • vas: a lendületbe hozott energia szimbóluma, ami az egyén szándékától függően lehet teremtő és romboló is. Bolygója a Mars, hatására háború, harc keletkezik,de idetartozik a férfi nemzőerő is. A hódításhoz szükséges energiát adja.

A többfajta fém jelenlétével érhető el, hogy az egyes tálak hangzása többsíkú és összetett. A kézműves munkával készült tálak a fémek különböző ötvözetétől és a tálak alakjától, súlyától, méretétől függően különböző hangokat produkálnak. Általában teliholdkor készítik őket. A gépi készítésű tálak 3 fémet tartalmaznak és hangzásuk tompább, épp ezért ha hangtálat készülsz vásárolni, mindenképp szánj rá időt és személyesen tedd! 

Szólj hozzá

yoga rezgés hangtál